Екипът на NOVA честити Великден на всички православни християни!

На Великден честваме възкресението на Исус Христос след разпъването му кръста. Това е най-големият празник за православните християни.  

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

За осма поредна година стотици жители и гости на Велико Търново посрещнаха възкресението на крепостта „Царевец”. 2700 яйца и козунаци бяха раздадени безплатно на всички, които посрещнаха Великден под открито небе. 

Благодатният огън пристигна в България (ВИДЕО+СНИМКИ)

„В този хубав ден, когато се радваме на Възкресение пожелавам на всички от сърце да изпитат тази радост и да живеят с нея! Христос Воскресе! Воистина Възкресе!”, каза българският патриарх Неофит. 

Благодатният огън слезе в Йерусалим (ВИДЕО+СНИМКИ)

В храма "Света Неделя" свещениците прочетоха евангелието на различни езици. Смисълът на това е вестта за възкресението да достигне до всички народи и цялото човечество.

Великден е единственият ден в годината, в който Светото Евангелие звучи два пъти. Седмицата след Възкресението Христово наричаме Светла седмица, защото се вярва, че се вярва, че Възкресението донася просветление.

Премиерът и президентът използваха социалните мрежи, за да поздравят всички за светлия празник. Бойко Борисов пожела здраве, благополучие и щастие, а Румен Радев: „Да творим добро, дори когато срещаме неразбиране”. 

Атмосфера от службата навръх Великден на крепостта Царевец от вчера вижте във видеото:

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.