Македонският премиер заяви, че наближава моментът, когато ще има среща с гръцкия си колега Ципрас

Македонският министър-председател Зоран Заев заяви, че е невъзможно Македония да влезе в НАТО под временното име БЮРМ, предава македонската медия „Стандард“, цитирана от "Фокус".

Договорът за добросъседство изгради европейски отношения между София и Скопие

„Някои казват, че може да влезем и под името БЮРМ, но аз смятам, че това не е възможно. Защо? Самият генерален секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви това, когато бе тук, че не може да извърши нещо подобно. И това е честен подход. Ние няма да получим покана за членство в НАТО, ако не намерим решение на проблема, който Гърция има с нашето конституционно име“, заяви Заев.

Русия: Ако Македония се присъедини към НАТО, става наша мишена

На въпрос дали ще срещне гръцкия си колета Алексис Ципрас след празниците, Заев заяви, че „следва среща между двамата външни министри Никос Кодзиас и Никола Димитров след празниците“.

Македонският митрополит Иларион: Българската църква ни подаде ръка

„Смятам, че след това ще приближи моментът, в който трябва да следва среща между мен и Ципрас. Ако чуят гражданите, че се насрочва среща между Заев и Ципрас, това означава конкретно практическо потвърждение, че преговорите са в правилната посока и че е възможно да се стигне до решение. Аз вярвам, че това е възможно, смятам, че е добре за Македония да се случи колкото може по-рано, защото това за нас означава пълна гаранция за получаване на дата за започване на преговори за членство в ЕС, но и автоматична покана за членство в НАТО“, допълни македонският министър-председател.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.