Какво точно се е случило?

Истински екшън край язовир Батак. Бракониери влачиха с джип държавен инспектор, който се опита да ги залови. Прокуратурата в Пазарджик разследва случая.

„Миналата сряда извършвахме проверка по вода и по суша с още двама колуги. Влязохме със служебната лодка, насочваме се към заливите, виждаме, че има много рибари и колегите ме оставиха да се приближа до тях. Извадих си една въдица и аз, за да ги наблюдавам с какво извършват риболова. Стигнах до хора, които ловяха риба с огромна тройка. Когато извадиха въдиците, видях че на четирите въдици има огромни парашути около 2 метра. Това са т.нар. „мрежести уреди”, които са забранени. Тогава установих, че има нарушение. Тогава се обадих на колегите. Когато им се представих и те видяха, че към нас идва служебната лодка, те ме нападнаха със стойката за въдиците, която е остра”, разказа за „Здравей, България” нададнатият инспектор Стоян Любомиров.

Разследват саморазправа с държавен служител край язовир Батак

Същият инспектор е нападнат втори път – в същия ден, но от други нарушители. Нападателите били засечени да ловят незаконно риба и раци. И в този случай инспекторът се легитимирал, но бракониерите тръгват срещу него с джип. Той успях да се хване на една от вратите, но когато видял, че може да попадне под гумите на колата, се пуснал.

От язовира са извадени 102 коша за раци и 150 метра мрежа, пълна с риба. Раците и рибата са върнати във водата.

Всичко по темата гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.