Началникът на отбраната с коментар за парада и военната сила на страната

"Емоциите са много силни. Народът беше излязъл в София да гледа своите защитници и да види с какво разполагаме. Мисля, че днес показахме, че българската армия не е така беззъба, както си мислят и искат да я представят някои определени лица". Това заяви за NOVA началникът на отбраната генерал Андрей Боцев. 

Тържественият военен парад в снимки (ГАЛЕРИЯ)

"Давам отлична оценка на парада. Същото чух от президента, министъра и председателят на Народното събрание", допълни той. 

Как изглеждаше празникът в снимки ВИЖТЕ ТУК

Запитан дали финансовите ограничения и недостигът на хора пречат на българската армия да изпълнява задълженията си, ген. Боцев отговори: "Не мога да кажа, че не пречат. Оказват определено влияние, но това се компенсира с труда и упоритостта на всички военнослужещи. В следващите години имаме предвидени средства в бюджета за допълване на комплекта".

Той заяви, че вече са направени първите стъпки професията "платен войник" да стане конкурентна на пазара на труда у нас: "Работим в тази посока. Увеличихме с 10% доходите на военнослужещите, което не е очакваното, но все пак е нещо". 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.