Криминалният екшън - копродукция между четири държави - събира чуждестранни и родни звезди в "Свети Влас" през юни

Днес стартират снимките на "Ускорение" - първият български сериал, който е международна продукция и ще се снима в България. Той е копродукция между едни от най-големите медийни и кино компании - Lagardere Studios Distribution (Франция), Mediaset (Италия), New Films International (САЩ) и Нова Броудкастинг Груп (България). Криминалният екшън ще събере редица родни и чужди звезди на снимачната площадка, а лятото в курортния комплекс "Свети Влас" ще бъде изпълнено с адреналин, високи скорости и много емоции. Сериалът е поредната стъпка, с която NOVA затвърждава подкрепата си за българските филми както в страната, така и на ново, международно ниво.

"Ускорение" / Torque / прецедент за страната ни - за първи път в България ще се снима подобна продукция във вариант на телевизионен сериал, която отговаря на всички изисквания на световното кино производство. Сред звездите, които ще участват от българска страна, са Александър Сано и Мариан Вълев, а Джон Савидж и Жули Ордон са само някои от чуждестранните имена.

"Това е история за приятелство, бързи коли, чест, опасни залози, риск и нелегални състезания с мирис на изгорели гуми и бензин, която истински ще ви разтърси", обещават от продукцията.

Първият сезон включва 12 епизода, а снимките на сериала ще продължат четири месеца. Голяма част от тях ще се осъществят в България – на Свети Влас и в София, ще бъдат заснети сцени и в Румъния, Франция, Италия и Израел.

Изпълнението на проекта е поверено на Torque Bulgaria. Продуценти на международната продукция са Димитър Митовски и Несим Хасон. Митовски е режисьор на един от най-успешните български филми през последните години - "Мисия Лондон“, и продуцент на популярния криминален сериал "Под прикритие“, а Хасон има дългогодишен опит в реализацията и дистрибуцията на много успешни холивудски продукции. Сценарият на "Ускорение" подготвят Георги Иванов, Теодора Маркова и Димитър Митовски, а режисьори са Мартин Макариев, Зоран Петровски и Димитър Митовски.

"За Нова Броудкастинг Груп e голямо предизвикателство да застане зад толкова мащабен телевизионен проект, който ще се реализира не само в България, но и в няколко други държави, а международният екип на продукцията и актьорски каст ще се ръководи от българи. С този сериал правим естествена следваща стъпка в развитието на стратегията на компанията за подкрепа на български филми и сериали. Вярвам, че страната ни има потенциала и творческия ресурс да излезе на международния пазар", коментира Вики Политова, главен оперативен директор на Нова Броудкастинг Груп.

Актуални новини за сериала ще откриете на уебсайта на NOVA и в социалните мрежи Facebook и Instagram с #torqueTvSeries.