Той беше отличен сред всички 27 областни града в страната

Бургас е най-добрият град за живеене във България за 2017 г., според класацията на Дарик радио. Тази година освен наградата на журито, градът ни спечели и вота на публиката. Ежегодното изследване цели да разбере къде съвременните хора се чувстват най-добре и кой град предлага добър и перспективен начин на живот. Как наистина живеят бургазлии?

Наградата бе връчена на зам.-кмета на Бургас Руска Бояджиева от вицепремиера Томислав Дончев. Кметът Димитър Николов посрещна поредното признание в Бургас. 

„Това е награда за всички мои съграждани,от всички професии, които работят в този град,които с ежедневието си показват, че градът ни заслужава тази награда”, заяви кметът на Бургас Димитър Николов.

„Стимулира конкуренцията, кметовете, администрациите се опитват да бъдат все по-добри. Тази надпревара води до по-добри резултати това е доказан факт. Интригата, стремежът да си по-добър, вади най-доброто и от политическите ръководители, и от администрацията“, така вицепремиерът Томислав Дончев, който връчи наградата отговори на въпроса какво показват тези награди. 

Кой е най-добрият град за живеене у нас?

Това е четвърта награда за Бургас.

„Аз затова си позволих и да кажа, че в някаква степен Бургас прави кариера в това състезание. Една кариера, която е колкото свързана с публичност и изграждане на имидж на града, толкова и свързана с начина и амбициите, които си поставяме ние и като местна власт, и като град като цяло“, каза зам.-кметът на Бургас Руска Бояджиева, след като получи наградата. 

За да получи отличието и тази година, своя глас са дали не само живеещите в Бургас, но и много бургазлии живеещи в други градове на страната и от чужбина. Десетки са инфраструктурните проекти, които промениха облика на Бургас, голяма част от тях изградени с европейски средства.

„Аз лично най-много се радвам, че започнахме в новата история на град Бургас да строим училища, защото от образованието започва всичко”, заяви кметът на Бургас Димитър Николов.

Поредното признание носи гордост за бургазлии, но какво означава за кмета?

„Нерви, нерви, нерви и много отговорности, 24 часа в денонощието, бели коси и стрес”, обясни кметът на Бургас Димитър Николов.

Досега признанието най-добрият град за живеене в България са печелили Стара Загора, София, Варна, Бургас и Велико Търново.

Репортер: Цеца Алексова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.