Според вътрешния министър, те носят основната отговорност за бузуспешното издирване на бегълците от затвора

Рокади в полицията след случая с Владимир Пелов! Това обяви вътрешният министър Валентин Радев, който беше изслушан от парламентарната комисия.

МВР е освободило тази сутрин ръководството на Областната дирекция София – директора и заместник-директора, обяви Радев.

Според министъра, именно те двамата носят основната отговорност за безуспешното издирване на Владимир Пелов и Радослав Колев. 

Министър Радев заяви, че така и не е получил отговор на въпроса защо полицията не се е справила, нито пък как се е стигнало до положението хората в Ботевград да вярват повече на осъдени престъпници, отколкото на органите на реда. 

„Когато има някакво нарушение или несправяне, съм длъжен да реагирам като министър. Искам да променя нещата, затова го направих това”, заяви Радев.

Шефът на Областната дирекция на МВР в София подаде молба за пенсиониране

По-рано през деня директорът на Областната дирекция на МВР-София ком. Георги Григоров съобщи пред NOVA, че е подал молба за пенсиониране.

„Току-що подадох рапорт за пенсиониране. Няма да умирам на работното си място”, заяви ком. Григоров.

“Аз ги питах защо хората не са ви казали на вас, те не успяха да ми отговорят, това е една от причините да ги махна. Как стана да вярват на един бандит”, заяви вътрешният министър Валентин Радев.

От МВР не казаха и защо не са взели мерки за охрана на Марио Панчев, след като месец преди престрелката той ги предупредил, че се страхува за живота си. Опасявал се, че Пелов може да го нападне.

„Видяхте вчера какво отговориха на вас това отговориха и на мен”, каза Радев.

Сега Марио Панчев и Владимир Пелов са мъртви. Георги Григоров е освободен от длъжност, а МВР търси кой да заеме поста му.

„Търсим нов директор да оправи ситуацията там и още нещо за разследването”, заяви вътрешният министър.

А вторият избягал затворник, Радослав Колев все още се издирва.

ВСИЧКО ЗА УБИЙСТВОТО НА ВЛАДИМИР ПЕЛОВ ВИЖТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.