Бенисио Дел Торо и Джош Бролин са въвлечени в нов трилър на границата

Втората част на изключителния “Сикарио” вече е във всички киносалони в страната. Филмът, който се разпространява благодарение на “Лента”, част от Нова Броудкастинг Груп, развива допълнително персонажите на Бенисио Дел Торо (Алехандро) и Джош Бролин (Мат Грейвър) и отново пренася зрителите на мексиканската граница, където най-ценната стока вече са хората.

Изминаха три години откакто “Сикарио” на Дени Вилньов за пръв път ни сблъска с убиецът Алехандро и специален агент Мат Грейвър и тяхната борба с наркокартелите. Днешната премиера на “Сикарио 2: Солдадо” е попила най-доброто от предшественика си и го надгражда по необичаен начин.  

Режисьор вече е италианският майстор на екшън-трилъри Стефано Солима (“Гомора“, “ACAB“), който работи със сценария на Тайлър Шеридън (Hell or High Water, Wind River, Sicario) и тази промяна носи множество позитиви за продукцията. “Сикарио 2” е станал по-брутален, по-реалистичен и далеч по-мрачен.

Историята ни пренася през няколко континента, на които проследяваме каналджиите на терористи в посока САЩ. Слабото звено отново се оказва мексиканската граница, където младежи биват наемани да превеждат хора, без да задават излишни въпроси. Терористичен акт на американска територия дава импулс на правителството да постави наркокартелите в черния списък, срещу който се води открита война. Това развързва ръцете на агент Грейвър и той отново ще работи с митичния Алехандро, с цел да подпалят междукланова битка на чужда територия.

Филмът ще се хареса както на феновете на поредицата, така и на новите зрители, защото героите се представят в различна светлина, която обогатява образа им. Започващата война не подбира своите жертви сред млади и стари и ни доказва, че в подобни ситуации няма невинни или прави. Всеки носи своята вина за случващото се в този шокиращ трилър, който всъщност показва отблизо една съвременна реалност, за която чуваме само в новините.

“Сикарио 2: Солдадо” излиза у нас едновременно с щатската си премиера и се разпространява и в 4DX.

"Лента" е марката, с която Нова Броудкастинг Груп навлезе на пазара на киноразпространението в България. Сред топ филмовите предложения на "Лента" за 2017 г. е хитовата българска продукция “Бензин“, която отчете рекордни боксофис резултати, нареждайки се на първо място сред най-гледаните български филми от седем години насам и на второ място за всички времена. Други от успешните български продукции са “Привличане”, “Воевода“,  вдъхновен от разказ на класика Николай Хайтов, както и “Вездесъщият“, и “Дъвка за балончета“. Към хитовите ленти прибавяме и “La La Land” с Ема Стоун и Раян Гослинг. Подробна информация за заглавията, разпространявани от “Лента”, можете да намерите на уебсайта на компанията.