Екип на NOVA сравни цените на един и същи произволно избран продукт в магазините у нас и в Париж

В сезона на летните разпродажби – истински или фалшиви са намаленията по магазините? Излиза ли ни по-евтино пазаруването или разпродажбите са по нашенски? Проверката направиха Георги Георгиев и Петя Желева в рубриката „На твоя страна”.

Нов потребителски механизъм ще заработи в страните-членки на ЕС

Сезонът на летните разпродажби в Европа е в разгара си, а от броени дни обещания за рекордно ниски цени и шокови намаления вече ни привличат и от витрините у нас. Ето и най-честите нарушения по време на разпродажбите: фалшиви намаления, нереални промоции и неясни условия.

Тонове дрехи с опасни бои са заловени от контролните органи

Какъв е профилът на потребителя през този сезон? Традиционно, дамите са тези, които са склонни да пазаруват повече по време на разпродажбите. 85% от оборота на търговците се прави от жените.

ЦЕНАТА НА ЧЕРНИЯ ПЕТЪК: 682 млрд. долара похарчиха американците

В повечето големи европейски столици намаленията започват от началото на юли и продължават до края на август. А някои от магазините удължават и работното си време. Гръмки обещания за шокови намаления ни привличат от всяка витрина. Сравняваме цените на един и същи произволно избран продукт на щендерите у нас и в Париж. Какво показа проверката на NOVA?

Очакваме Вашите предложения за теми, както и сигнали, на e-mail: georgi.georgiev@ntv.bg и във facebook: Georgi Georgiev Nova TV.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.