Недоволните искат оставката на заместник-министъра на земеделието Цветан Димитров

Част от животновъдите няма да участват в протеста на колегите си от бранша, които ще се състои в сряда пред сградата на Министерския съвет.

Порожанов: Няма да подам оставка (ВИДЕО)

В ефира на „Здравей, България” заместник-председателят на асоциация „Обединени български животновъди” Дарина Шишкова заяви, че под прозорците на властта ще излязат представители на четири организации, три от които получават държавни субсидии. А организациите в областта на овцевъдството у нас били общо 20. Членовете на „Обединени български животновъди” също няма да се присъединят към демонстрацията.

Деан Тодоров, съпредседател на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация - един от организаторите на протеста, обясни какви са исканията на недоволните. Те настояват за оставката на заместник-министъра на земеделието Цветан Димитров и за отстраняване на служителите на ведомството, отговорни за кризата с чумата  Странджанско.

Какъв е пътят на заразата от чума по домашните животни?

Тези хора, с некомпетентната си работа от много години насам, допринесоха за състоянието на сектора в момента. Не виждаме никаква политика по отношение на фермерите. А искаме всички да сме равни пред държавата”, коментира Тодоров.

Той заяви, че ситуацията със сериозните зарази по животните се повтаря всяка година и въпреки това, не се взимат никакви превантивни мерки.

Целия разговор по темата гледайте във видеото.

ГНЯВ ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА - ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.