Гласувайте за своя фаворит сред новите шест филма на сайта на кампанията https://greatmonday.bg/

Емоции от всякакъв характер очакват киноманите с филмите в петата седмица на шести сезон на "Великият понеделник" по KINO NOVA. За пореден път кампанията предоставя голямо жанрово разнообразие на зрителите - от романтика и смях, през ужаси до постапокалиптичен екшън.

Първото предложение, за което зрителите могат да дадат своя глас е за най-трудната мисия на Вин Дизел в екшън-комедията "Умиротворителят". Актьорът влиза в ролята на военноморския тюлен Шейн Улф - командос от елитните спецчасти, способен да се справи и с най-критичната ситуация. Но задачата да пази петте необуздани деца на убит учен, се оказва по-трудна от очакваното. Заменяйки арсенала си от водолазни костюми и оръжия с пелени и сокчета, Шейн трябва да се бори с коварен враг и същевременно да се справя с тийнейджърката бунтарка Зои, осемгодишната нинжда Лулу и ексцентричната им румънска бавачка.

Въображението ще премине и най-далечната граница на страха с "Името на страха". Филмът на ужасите на Джонатан Пенър, който гарантира на всички голяма доза разтърсващ адреналин, разказва историята на трима колежани oт Уиcĸoнcин решили да наемат стара къща в близост до общежитията им. Скоро след това обаче научават, че те далеч не са нейните единствени обитатели. Там живее и свръхестествено създание, което има способността да се вселява във всеки един човек, който помисли или изрече името му...

"Десет неща, които мразя у теб" е третият филм, който ще се бори за любовта на киноманите във "Велият понеделник" тази седмица. Сестрите Кат и Бианка са твърде различни по характер. Камерън си пада по Бианка, но според семейните правила сестрите могат да излизат, само ако са заедно. На помощ на Камерън идва лошото момче Патрик Верона - единственият, способен да се справи с опърничавата сестра Кат. В главните роли влизат покойният актьор Хийт Леджър и актрисата Джулия Стайлс, партнират им Джоузеф Гордън-Левит и Ларида Олейник.

Джейсън Стейтъм пък ще се замеси в опасни игри в продължението на трилъра "Механикът: Възкресение". Във филма изгряват звездните холивудски актьори Джесика Алба и Томи Лий Джоунс. Във филма Артър Бишоп (Стейтъм) отново се превъплъщава в бивш елитен убиец, чийто поръчки са известни с това, че приличат на обикновени инциденти. Той разбира, че животът на младата жена, в която е влюбен (Джесика Алба в ролята на Джина), е изложен на риск. В този момент той отново решава да се включи в играта, за да извърши три невъзможни убийства.

Сред предложенията се нарежда и романтичната комедия на Питър Сигъл - "50 първи среши". Хенри Рот (Адам Сандлър) е ветеринар, който живее на Хаваите и се радва на компанията на отпочиващите жени. Той изоставя живота на плейбой, след като се влюбва в Луси (Дрю Баримор), която страда от загуба на краткотрайната памет. Тъй като не може да си спомни, че се е запознала с него, Хенри трябва да ухажва Луси всеки ден с надеждата, че и тя ще отвърне на чувствата му.

Последният филм, за който зрителите могат да дадат своя вот е постапокалиптичния екшън "Земята: Ново начало". След принудително приземяване младежът Китай Рейдж (Джейдън Смит) и неговият баща Сайфър (Уил Смит) се озовават на Земята хиляда години след катастрофалните събития, принудили човечеството да я напусне. Легендарният Сайфър е смъртоносно ранен и Китай сам трябва да тръгне на опасно пътешествие в търсене на помощ, Той ще трябва да се справи съвсем сам с непроходимия терен, еволюиралите животински видове, които сега властват, и безпощадното извънземно същество, избягало при катастрофата. Въпреки сложните отношения между баща и син, ще трябва да се научат да работят заедно и да се доверяват един на друг, за да могат да се завърнат у дома.

Феновете на качественото кино могат да изберат своя фаворит от изброените ленти на сайта на "Великият понеделник", а филмът, събрал най-много гласове, ще бъде излъчен следващия понеделник, 30 юли, в 21.00 ч. по KINO NOVA. Всяка седмица двама от всички гласували ще получават страхотен брандиран подарък.  На финала на емблематичната за  KINO NOVA кампания, в която властва зрителят, също има изненади. За да бъде всичко 6, големите награди също ще са 6 – всички, които са гласували всяка седмица в продължение на "Великият понеделник", имат шанс да спечелят специален, брандиран и персонализиран режисьорски стол.

Следете "Великият понеделник" в ефира на по KINO NOVA.

"Великият понеделник" дава възможност на феновете да избират заглавието, което да гледат всеки понеделник от 21.00 ч. по KINO NOVA. През лятото на 2013 г. властта за първи път бе дадена в ръцете на зрителите, а първият сезон на кампанията бе отличен с бронзова награда Effie в категорията "Медийна реклама".