Директор “Маркетинг и комуникации” на Нова Броудкастинг Груп и продуцентът от “Дрийм Тийм” разказаха за тенденцията за възраждане на българското кино и ролята на NOVA в този процес по БГ Радио

“Чрез “Откраднат живот” ние с NOVA направихме модел. Това е нещо, което не се беше случвало в българския ефир – продукт, който да е в праймтайма, да е с такова високо продукционно качество и,  разбира се, с големи художествени  достойнства и да може да изнася сърцето в програмата на една политематична национална телевизия”, сподели Евтим Милошев в рубриката “Петък отива на БГ Кино” по БГ Радио.

Продуцентът от “Дрийм Тийм” и Петя Терзиева, директор “Маркетинг и комуникации” на Нова Броудкастинг Груп разказаха пред Богдана и Симо за тенденцията за възраждане на българското кино и сериали и за кампанията “NOVA подкрепя българските филми”.

“Откраднат живот” доказва, че българските продукции имат силата да надминат по зрителски интерес дори западните и американските, да имат успех и да поддържат ключовия праймтайм слот на NOVA. Смятам, че е много важно да даваме възможност да се излъчат в най-гледаното време”, заяви Петя Терзиева.

Продуцентът на най-успешната българска медицинска поредица повдигна леко и завесата пред предстоящите събития в шести сезон на “Откраднат живот”, който се снима в момента.

“Още първият снимачен ден започнахме с Юлиан Вергов в ролята на доцент Банков. Всички очакваха неговото завръщане след края на четвърти сезон и сега ще се върнем към времето и събитията около злополуката с неговото семейство. Всичко това се случва в Германия и имаме амбицията тази част да се заснеме там”, разказа Евтим Милошев.

“2017 година беше много силна за българското кино. Излязоха няколко страхотни български филма, сред които “Вездесъщият”, “Воевода”, "Дъвка за балончета" и “Възвишение”. Надявам се тази тенденция да продължи, защото българските зрители започнаха да ходят на кино, за да гледат български продукции. Тук е нашата роля за тяхното популяризиране. Ние предлагаме изключително голяма кампания на проектите, които подкрепяме, за да могат българските зрители да разберат, че те са в кината и има какво да гледат – нещо различно, което е близко до нас, нашата психология и действителност”, разказа Петя Терзиева за стратегията на медийната група за създаването на качествени родни продукции и развитие на филмовата индустрия в страната.

NOVA е единствената медия, която само в рамките на 2017 снима три нови български сериала и четвърти сезон на хитовата продукция "Откраднат живот". Паралелно с това медийната група e копродуцент и на шест мащабни родни кино ленти, продължава и реализацията на уеб сериали чрез екипа на 7Talents, както и риалити сериала "София – Ден и Нощ”. Общо над 400 са българските актьори, участващи в сериалите, повече от 150 са звездите във филмите, които достигат до зрителите с подкрепата на NOVA през 2017.

“Част от проектите, зад които застана NOVA, бяха подкрепени и от “Дрийм Тийм”. И миналата, и по-миналата година имаше доста български филми, които излязоха на пазара. Доста голям процент от тях са с финансовото участие на “Дрийм Тийм” като копродуценти. Ние сме копродуценти и на “Воевода”. Направихме го не от комерсиален интерес, а за да се развива пазара на българското кино. Казвам го с гордост, защото се чувствам част от този процес на развитие на българското кино”, разказа Евтим Милошев.

В момента компания “Дрийм тийм” работи по още един голям проект, който предстои зрителите да видят в ефира на NOVA.

“Дяволското гърло” е уникален български сериал, който вече е готов за излъчване и предаваме на NOVA. След тежкия процес на снимки и постпродукция ние дадохме много от себе си в този проект. Това са 12 епизода, които аз лично за себе си оценявам като най-доброто нещо, създадено от "Дрийм Тийм”. Предстои да видим как зрителите ще го оценят”, сподели Евтим Милошев.

“Теодора Духовникова, Владимир Карамазов и Васил Банов са в главните роли на “Дяволското гърло”. Те присъстваха на монтажа и преминаха през цялата палитра от емоции – плакаха, радваха се, смееха се. Имаха невероятно преживяване и аз съм много щастлив, защото това са реакциите на главните герои, които вече са минали през тези ситуации”, разкри продуцентът.

От началото на 2018 телевизията обяви старта на още два нови проекта - международната копродукция "Ускорение”, която се снима основно в България, и още един български сериал, който ще реализира съвместно с Община Варна. Медията засне и излъчи сезон 5, а на 17 юли започнаха снимките на 6-ти сезон на най-успешния български медицински сериал "Откраднат живот”. Над 35 са продуцираните от 7Тalants уеб продукции през 2018-а. Предстоят още над 10 нови уеб проекта до края на годината.