Гледайте екранизацията по пиесата на Патрик Марбър от 22.40 ч.

Един разтърсващ разказ за любовта и интимните отношения оплита Натали Портман, Джъд Лоу, Клайв Оуен и Джулия Робъртс в отличената с две награди “Златен глобус” драма “Отблизо” тази вечер от 22.40 ч. по NOVA. Майк Никълс възхитително режисира световноизвестната пиеса на Патрик Марбър, като превръща мрачния и тежък текст в един откровен и изискан филм, и все пак успява да запази дълбочината и силата на посланието на оригинала. Това не е учудващо, защото Никълс винаги е акцентирал в своите творби на скритите човешки желания и неординарни отношения и е видно в лентите му “Абсолвентът” и “Кой се страхува от Вирджиния Улф”.

“Отблизо” е объркана и безмилостна история за четирима млади и красиви хора, които безразборно се привличат и отблъскват. Творбата е изключителна със своята брутална откровеност, реалистичност и провокативност. Филмът започва със заплитането и завършва с разрива на отношенията. 

Дан спасява Алис и е запленен от нейният непокорен характер. Но скоро той се запознава с Ана, в която е влюбен Лари, който силно се интересува от Алис. Сюжетът е поредица от случки, подредени според емоционалния им заряд, а не спрямо хронологичната им последователност. Известните и талантливи актьори ще доставят неподправено удоволствие на ценителите на доброто кино и нестандартните филми.

Не пропускайте добилата култов статус драма “Отблизо” тази вечер от 22.40 ч. по NOVA.