Планира се монументът да бъде издигнат при храм-паметника „Св. Александър Невски“

Стартира кампания за изграждане на паметник на дядо Добри. Планира се монументът да бъде издигнат при храм-паметника „Св. Александър Невски“. 

„Паметникът ще бъде изграден изцяло с дарение. За целта сме организирали дарителска кампания. Нашата основна идея е да привлечем в изграждането на паметника децата от Професионалната гимназия по каменообработване в село Кунино. Те ще бъдат ръководени от  скулптор-каменоделец”, каза за „Здравей, България” Борислав Радославов, автор на книга за дядо Добри.

В памет на дядо Добри

Според граждани най-подходящото място за изграждане на монумента е пред храм-паметника „Св. Александър Невски“.

ИСТОРИИ ЗА ДЯДО ДОБРИ: Кое е най-голямото дарение на "Ангела от Байлово"?

„За нас това е най-подходящото място за изграждане на паметника, тъй като дядо Добри е най-големият дарител на храм „Св. Александър Невски“ със своите 35 700 лв. Това е една малка част от всичките дарения, които той е правил”, сподели Цветомир Николов от сдружение "Азбукари" .

Той допълни, че искрено се надяват на подкрепата на Столичната община, на Министерството на културата и на всички хора, които искат да помогнат.

Спомени за дядо Добри: За първи път говори внукът му

"Ще запомня от дядо Добри две неща, които той ми е казвал. Първото е: „Моли се, дори когато си добре”. Второто е: „Във всяка душа, в която има търпение, има и смирение. Където има смирение, има и покаяние. А тъкмо покаянието е най-важното, към което трябва да се стремим” сподели още Цветомир Николов.

Гледайте повече във видеото. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.