Гласувайте за своя фаворит сред новите шест филма на сайта на кампанията https://greatmonday.bg/

Кино класики, легендарни герои и истории с митичен статус влизат в битка за зрителския вот в седмата седмица на шести сезон на "Великият понеделник" по KINO NOVA. Кампанията на филмовия канал отново предоставя разнообразие от жанрове, които ще задоволят вкусовете на всички киноманите.

Любителите на високите скорости и адреналина могат да гласуват за шофьорските умения на Силвестър Сталоун в октановия спортен екшън “Гориво в кръвта”. В добилата култов статус лента на режисьора на “Катерачът” Рени Харлин Сталоун влиза в ролята на бившия рали състезател Джо Танто, който се завръща към живота на автомобилната писта, за да стане наставник на талантлив млад пилот и да се превърне в легенда.

Романтично настроените зрителите могат да дадат своя глас за Ричард Гиър и Джулия Робъртс в романтичната комедия "Хубава жена". Филмът, превърнал се в легендарна класика за няколко поколения и променил романтичния жанр в киното, едва ли се нуждае от представяне. Ролята на Джулия Робъртс в тази лента, отличена със "Златен глобус" и номинации за "Оскар" и БАФТА, изстрелва кариерата ѝ до висините на Холивуд. 

Зрителите могат да се отправят и на пътешествие в приказната епоха на династията Тан с приключенския екшън “Воини на небето и земята”. Творбата е китайското предложение за наградата “Оскар” за чуждоезичен филм за 2003 година и е дело на майстора на жанра на “китайския уестърн” Хе Пин. Лентата, базирана на исторически легенди, разказва за първокласните воини и майстори на меча лейтенант Ли и японският официален пратеник Лай Кси и тяхната битка в пустошта на безмилостната пустиня Гоби.

За зрителския вот се бори и Марк Уолбърг, който възпламенява екрана със забележителната си роля в екшън-трилъра "Снайперист". Лентата на режисьора на “Тренировъчен ден" Антоан Фуко е създадена по култовия роман на Стивън Хънтър и разказва историята на легендарен бивш разузнавач-снайперист от морската пехота - Боб Лий Суагър, който бива въвлечен в опасна конспирация за убийството на американския президент.

Звездата Джерард Бътлър също влиза в битката за зрителските гласове, като се превъплъщава в една реално съществуваща личност с легендарен статус в екшън-трилъра “Проповедникът с картечница”. Филмът разказва вдъхновяващата истинска история на Сам Чайлдърс – бивш наркопласьор, който преживява невероятна трансформация и се превръща в спасител за хиляди отвлечени или осиротели деца в Африка, станали жертва на бруталната и фнанатична Божия армия за съпротива.

Почитателите на комиксовата вселена на MARVEL могат да гласуват за една съвременна легенда, която оживява във фантастиката "Капитан Америка: Първият отмъстител". Филмът на режисьора Джо Джонстън разказва за приключенията на Стив Роджърс, който се става доброволец за участие в експериментална програма, която го превръща в супер войник. 

Феновете на качественото кино могат да изберат своя фаворит от изброените ленти на сайта на "Великият понеделник", а филмът, събрал най-много гласове, ще бъде излъчен следващия понеделник, 13 август, в 21.00 ч. по KINO NOVA. Всяка седмица двама от всички гласували ще получават страхотен брандиран подарък.  На финала на емблематичната за  KINO NOVA кампания, в която властва зрителят, също има изненади. За да бъде всичко 6, големите награди също ще са 6 – всички, които са гласували всяка седмица в продължение на "Великият понеделник", имат шанс да спечелят специален, брандиран и персонализиран режисьорски стол.

Следете "Великият понеделник" в ефира на по KINO NOVA.

"Великият понеделник" дава възможност на феновете да избират заглавието, което да гледат всеки понеделник от 21.00 ч. по KINO NOVA. През лятото на 2013 г. властта за първи път бе дадена в ръцете на зрителите, а първият сезон на кампанията бе отличен с бронзова награда Effie в категорията "Медийна реклама".