Гледайте романтичната комедия “Лесна, а?” от 12.50 ч. и приключенската драма “Завръщане в Синята лагуна” от 14.50 ч. тази събота

Приключения и забавни ситуации, смях и неочаквани обрати очакват зрителите с филмите в съботния следобед по NOVA. От 12.50 ч. звездата Ема Стоун ще се сблъска с жестоките предразсъдъци и лъжливите обвинения в романтичната комедия “Лесна, а?”. Номинираната за “Златен глобус” лента е дело на режисьора Уил Глук, известен с работата си по комедии като “Мъжоретки” и “Приятели с облаги”. Идеята за филма хрумва на сценариста Бърт Роял, който смесва класическата литература със съвременния живот, като пренася фабулата на класическото произведение на Натаниел Хоторн “Алената буква” в една американска гимназия в настоящето. Ема Стоун влиза в ролята на Олив Пендергаст - примерна ученичка в гимназията. Животът й се променя след появата на лъжлив слух, че е загубила девствеността си и има безразборни сексуални връзки. Олив обаче не се отчайва, а напротив – възползва се от ситуацията, за да подобри социалното и финансовото си положение.

Кино маратонът продължава от 14.50 ч. с Мила Йовович попада на пустинен остров заедно с Брайън Краузе в приключенската драма “Завръщане в Синята лагуна”. Филмът е базиран на бестселъра “Градината на Бога” на Хенри Де Вер Стакпул, който е продължение на романа му “Синята лагуна”, чиято екранизация с участието на Брук Шийлдс става един от хитовите филми на през 80те. В продължението на блокбъстъра  историята проследява какво се случва със сина на Емелин и Ричард от “Синята лагуна”. Малкият Ричард (Брайън Краузе) е осиновен от вдовицата Сара Харгроув и скоро отново се озовава на морско пътешествие с нея и малката й дъщеря Лили (Мила Йовович). Тримата са принудени да избягат от кораба заради епидемия от холера. Озовават се на остров, където Харгроув отглежда децата, докато я поразява болест и умира. Минават години, Ричард и Лили вече са юноши. Събудените хормони ги тласкат в прегръдките един на друг. Следват брак и бременност, но връзката им е застрашена от пристигането на кораб. Защото на кораба пътува Силвия - красивата дъщеря на капитана, която си е харесала Ричард.

Не пропускайте развръзките в романтичната комедия “Лесна, а?” от 12.50 ч. и приключенската драма “Завръщане в Синята лагуна” от 14.50 ч. тази събота по NOVA.