Платформата за доброволци стартира номинациите за вдъхновители на доброто

Платформата за доброволци "Timeheroes” стартира номинациите за вдъхновители на доброто. 

Стартираха номинациите за Годишните награди за доброволчество ГЕРОИТЕ

Вероника и Тодор са доброволци към фондация „Очи на четири лапи”. Отглеждат работни кучета от раждането до първата им годинка, когато могат да се подложат на дресировка.

„Нашата мисия с кученцата е да израснат здрави и послушни. Да могат да се научат, че като им се постави задачка, трябва да се изпълни и също така да ги дарим с много любов”, разказва Тодор Йончев.

Още 11 кучета-водачи ще помагат на незрящи хора

За 10 години те са отгледали пет кучета, а през миналата година получават награда от доброволческата платформа “TimeHeroes”.

"Номинацията за нас дойде много изненадващо, тъй като ние го правим изключително благотворително, без да очакваме признание и един ден получихме телефонно обаждане от фондацията, че са ни номинирали за доброволчество”, сподели Тодор.

Обучават кучета да помагат на диабетици

"Кучето се обучава да работи при хипогликимия, защото се оказва, че тя е най-опасна и за най-кратко време може да създаде сериозни увреждания. Когато кръвната захар спадне, кучето подушва миризмата, подушва своя стопанин и по този начин му показва, че му е паднала захарта", пояснява Явор Крумов, инструктор във фондация "Очи на четири лапи”.

КУЧЕ С МИСИЯ: Асистенти на четири лапи помагат на хора с увреждания

В момента в дома на Вероника и Тодор вместо кучешки лай се чува детски глас. А когато близнаците на двамата доброволци пораснат, семейството обещава да дарява бъдещите водачи с двойно повече любов.

До 6 септември на awards.timeheroes.org всеки може да номинира доброволци, неправителствени организации, компании, журналисти и др. за конкретни техни действия в сферата на доброволчеството в периода април 2017 г. – май 2018 г. NOVA е медиен партньор на събитието. 

Стажант- репортер: Кристиян Попов

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.