Не пропускайте анимациите "Самолети" от 12.30 ч., "Красавицата и звяра" от 14.15 ч. и приключенския филм "Сърцето на дракона: Проклятието на магьосника" от 16.00 ч.

Приятни емоции, смях и много любов очакват зрителите в Деня на Съдинението с трите следобедни филма по NOVA. Старта на кино маратона дава култовата анимация "Самолети" в 12.30 ч. Дъсти е самолет от малко градче и има големи мечти – да се състезава с истинските асове високо в небето. Въпреки че конструкцията на селскостопански самолет ограничава шансовете му за победа, а и се бои от високото, Дъсти се обръща за помощ към ветерана-авиатор от флота Скипър, който единствен може да го подготви за въздушното състезание. В надпреварата "С криле около света" Дъсти ще трябва да се изправи срещу Рипслингър – настоящия шампион в състезателната лига, а куражът му ще бъде поставен на сериозно изпитание. Когато се устремява към висини, каквито не е и сънувал, че е възможно да достигне, Дъсти проявява смелост, която го превръща във вдъхновение за смаяния свят. 

В 14.15 ч. пък първата анимация, номинирана за Оскар - "Красавицата и звяра", ще завладее ефира на NOVA. Любимата на малки и големи вълшебна история разказва за умната и красива девойка Бел, държана в плен от ужасяващ звяр в замъка му. Въпреки опасността, в която се намира, тя се сприятелява с омагьосания инвентар на замъка - чайник, свещник и настолен часовник като постепенно започва да разкрива сърцето и душата на принц зад външността на Звяра. Скоро младата дама научава един от най-важните житейски уроци, а именно, че истинската красота е вътре в нас.

Смесица от приключения и фантастика ще донесе "Сърцето на дракона: Проклятието на магьосника" от 16.00 по NOVA, а бъдещият рицар Гарет ще търси комета, паднала на земята, която съдържа злато и открива на мястото дракон, който му спасява живота. Двамата трябва да се преборят със зъл магьосник и по време на изпитанията Гарет разбира какво означава да станеш истински рицар.

Не пропускайте развръзката в анимациите "Самолети" от 12.30 ч., "Красавицата и звяра" от 14.15 ч. и приключенския филм "Сърцето на дракона: Проклятието на магьосника" от 16.00 ч.