На нея бяха обсъдени законовите промени за хората с увреждания

Майки бойкотираха среща в социалното министерство за законовите промени за хората с увреждания. Това се случва, след като в четвъртък те напуснаха ядосани среща с депутати и министри. И без тяхното присъствие обаче, държавата и хора с увреждания продължиха обсъждането на промените. Министър Бисер Петков не се ангажира със срок за внасяне на реформата. Според омбудсмана Мая Манолова обаче е възможно още следващата седмица текстовете да бъдат внесени в народното събрание.

Протестиращите майки напуснаха срещата с депутатите

„Нече няма какво да обсъждаме, да ходим на такива срещи, за да ни се подиграват и да ни обясняват как нещата няма да станат, е абсолютно излишно”, заяви Весела Одажиева и добави, че протестите ще продължат.

„Ясно е, че майките са обезкуражени, защото бяха лъгани много пъти. Мисля, че разговор между страните може да се случи, когато има готови проекти”, заяви омбудсманът Мая Манолова.

„Надеждата ми е да стигнем до разбирателство, защото аз не споделям, че нищо не е направено”, заяви Минчо Коралски, Агенция на хората с увреждания.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.