Проектът “Маргаритка” помага на децата да се научат да броят лесно с “Песен за цифрите”

Как да учиш и да се забавляваш едновременно? От днес децата на България ще учат цифрите под формата на песен. Идеята е на проект "Магаритка", финалисти в конкурса ПРОМЯНАТА, най – голямата социално отговорна инициатива на NOVA и Фондация Reach for Change Bulgaria, с идеята да създава видеа с образователен характер за най-малките сред нас. Благодарение на успеха на "Маргаритка" в ПРОМЯНАТА и финансирането от тяхна страна, днес първото от поредица видеа, които ще занимават децата с цифри, букви, цветове, форми и още, вече съществува.  Реализацията е дело на Вики Величкова и Яна Липованска.

“Ние решихме да направим такова видео, за да сме в помощ, да радваме децата. Те все пак на чужд език броят до десет, а сега могат да го правят на български език”, споделя Яна.

“Всички много харесват песента и всички я запяват веднага, дори и възрастните и им влиза в главите и започват да си броят”, разказва Вики.

Родителите с радост приемат идеята за детски песни на български език. Следващата седмица започва и конкурс за най-артистично изпълнение на “Песен за цифрите”. Всеки родител може да публикува видео на своето дете на Facebook страницата на инициативата.

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за четвърта поредна година в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на почти 36 000 деца и младежи от цялата страна.