Юсаку Маедзава ще пътува около Луната през 2023 г.

Японският магнат и милиардер Юсаку Маедзава ще бъде и турист в космоса. Той се пошегува, че тренировките за бъдещото му приключение не трябва да са много тежки. Маедзава заяви, че ще използва свободното си време, за да премине подготовка за пътуването си извън Земята.

Не е известно каква сума е платил 42-годишният милиардер за билет на ракетата "SpaceX" на магната Елън Мъск, за да пътува около Луната през 2023 г. Той планира да вземе със себе си около половин дузина художници, информира БГНЕС.

Откриха първата луна извън Слънчевата система

"Все още не е определено какви тренировки ще ми се наложи да преживея, но Елън Мъск каза, че не би трябвало да са твърде тежки", каза Маедзава, добавяйки на японски "Вярвам, че английският ще бъде задължителен".

Японският милиардер ще се качи на борда на ракетата Big Falcon Rocket (BFR). За нея се твърди, че ще е най-мощната ракета в досегашната история, превъзхождаща дори Сатурн V, която преди пет десетилетия извеждаше в орбита корабите от програмата "Аполо".

Астрономи откриха нова планета джудже

Маедзава е шеф на най-голямата японска модна верига за онлайн продажби. Той е 13-ти по богатство в Страната на изгряващото слънце като състоянието му се изчислява на 2,8 милиарда долара.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.