Това стана след нелегална гонка с каруци

Последният от нападателите на полицаи в Мъглиж беше задържан. Той сам се е предал на органите на реда, след като другите двама, отговорни за инцидента, бяха задържани.

Обвинения ще бъдат повдигнати и на тримата, а двама от тях са с постоянна мярка за неотклонение. Единият от нападетелите е с 2 ефективни присъди, а вторият е излязъл от затвора в края на 2017 г. Първо беше задържано 16-годишно момче. То ще бъде освободено, но ще бъде под полицейско наблюдение. 

Спецотрядът на жандармерията влязъл в един от кварталите в Мъглиж след състезание с каруци. Нелегалното събитие затворило пътя за село Черганово в неделя. Полицията опитала да прекрати състезанието, но участниците се нахвърлили срещу полицаите.

Полицаи бяха нападнати с камъни в Мъглиж

"Единият от участниците в инцидента се е опитал да предотврати задържането си като е захапал колегата за ръката, другият се е опитал да го удари с дъска по гърба", заяви старши комисар Георги Хаджиев.

 

 

Гонка с каруци в Казанлък контузи полицай

На място е задържан един от участниците в нелегалното състезание. Вечерта полицията влиза в Мъглиж, за да бъдат задържани и други двама нарушители. При оттеглянето си оттам са посрещнати от група хора, които ги замеряли с камъни и бетонни блокове. Пострадали са петима полицаи. А жителите в квартала се оплакват от физическа саморазправа. 


Часове преди организираните гонки с каруци в катастрофа загинаха момче и момиче на 22 и 23 години. Предполага се, че именно каруца е причина за фаталния инцидент. Според първоначалните данни, за да избегнат каруца на пътя Казанлък - Стара Загора, младежите навлизат в насрещното движение, където е последвал удар с кола. Разследването на този инцидент продължава.

Репортер: Георги Манев 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.