Предстоят още три фестивални дни, изпълнени с качествено независимо кино

Деветото издание на So Independent e към края си. С официална церемония и награждаване ще приключи фестивала тази събота в 19.00 ч. в кино "Люмиер". Победителят ще получи Голямата награда на Nu Boyana Film Studios – услуги на стойност 55 000 евро и възможността да работи с едно най-добрите кино студиа.

Преди края на фестивалa, в последния ден от октомври, киноманите имаха възможността да се докоснат до старото българско кино чрез "Отражения“. Филмът е дебют за режисьора Румяна Петкова, актрисата Жана Караиванова и операторът Светла Ганева. Един филм направен почти изцяло от жени, по стихове на Петя Дубарова.

В първите дни от ноември киноманите можеха да се докоснат до още няколко филма от световното кино като "Арктика“, "Ноември", "По-силен", "Маккуин", "Мъгла от вина", "Почивка в планината", "Европа, мечтата" и "Гето Балбоа".

В петък програмата продължава с "Милост" в 18.30 ч. в "Дом на киното". От 18.30 ч. в Кино "Г8" - "Третият закон на Нютон“, а в "Евро синема" има последна възможност за гледане на филми от състезателната програма – "Загрижени бездетни жени" в 18.00 ч. и "Живот за милион долара" в 19.45 ч.

В последния ден на фестивала – събота, 3 ноември, веднага след закриването, в 19.30 ч. в кино "Люмиер" киноманите могат за последно да видят тийнейджърската драма "Грешното възпитание на Камерън Пост". В 17.00 ч. в "Дом на киното" предстои прожекция на "По-силен", а след него, в 19.15 ч. – "Стъкленият замък". "Малката Италия" и "Тъли" са на големия екран в Кино "Г8" съответно от 18.30 ч. и 20.30 ч., а в "Евро Синема" фестивалът приключва с "Хотел "Артемида" в 17.45 ч. и "Само смелите" в 19.30 ч.