Така той отговори на въпрос дали неговата риторика не е допринесла за настоящия климат в САЩ

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини днес медиите, че "фалшивите новини" пораждат "насилие" в САЩ. Обвинението бе отправено по-малко от седмица след най-тежкото антисемитско масово убийство извършено някога в страната, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Убиецът от Питсбърг пледира невинен

"Вие пораждате насилие с вашите въпроси", каза Тръмп на журналистка, която го питаше дали неговата риторика е допринесла за настоящия климат в САЩ.
"Много журналисти пораждат насилие, като не пишат истината. Медиите на фалшивите новини пораждат насилие", допълни Тръмп, преди да се отправи за предизборен митинг в Западна Вирджиния.
"Ако медиите пишеха по един безпристрастен и точен начин, щеше да има много по-малко насилие в нашата страна",  добави той.
Тръмп редовно обвинява така наречените от него "медии на фалшивите новини", че са "врагове на народа".

БИТКАТА ЗА КАПИТОЛИЯ: Тръмп се бори за доверие чрез война срещу мигрантите

Преди отпътуването си за Западна Вирджиния Тръмп каза още, че военните няма да стрелят по кервана от мигранти, идващ към САЩ, предаде Ройтерс. Незаконните мигранти, които хвърлят камъни по военните ще бъдат арестувани, допълни той. Този коментар Тръмп направи ден след като намекна, че военните могат да стрелят по хора от кервана, ако те ги замерват с камъни.

САЩ изключват осем държави от новите петролните санкции срещу Иран

Пак преди да отпътува за Западна Вирджиния Тръмп прогнозира, че САЩ ще сключат едно много добро търговско споразумение с Китай, предадоха световните агенции. Той каза, че в тази насока е постигнат доста голям напредък и определи преговорите с Китай като много добри. Тръмп каза, че много иска да бъде сключено споразумение с Китай. "Мисля, че ние ще го сключим и мисля, че то ще бъде много справедливо за всички и че ще бъде добро за САЩ", каза той.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.