Елина Стоянова и книжарницата й се появиха във видео за различните лица на британската столица

Кметът на Лондон избра красива българка за реклама на града. Елина Стоянова и нейната книжарница „Имало едно време” се появиха във видео, което показва различните лица на британската столица и я представя като най-доброто място на света.

„Лондон е отворен” и винаги ще бъде. Въпреки приближаващия Брекзит. В това се опитва да ни убеди градоначалникът Садик Хан. Той е горд, че в британската столица живеят 1 милион граждани на Европейския съюз. И кани няколко от тях да застанат с лицата и реализираните си мечти във видео кампания. Сред тях Елина Стоянова и нейната книжарница „Имало едно време”. 

„В клипа се озовах благодарение на това, че през последните две години, откакто съществува книжарницата, се запознах и с хора, които работят в местни институции, в Общината. Някой от тях ме е препоръчал, получих телефонно обаждане и така попаднах в клипа”, обясни Елина.

И Елина е изградила друга, своя, малка България в квартал „Уолтъмстоу” :

„България по мой идеал, където хората са добри, усмихнати, сърдечни, четат книги. Поне хората, които посещават книжарницата, са много толерантни. Чужденците, англичаните, отворени са, интересно им е. Интересно им е това, че съм чужденка. Питат какъв е езикът на книгите, показвам им карта на България, къде се намира, с кои държави граничи”.

Още по темета вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.