Токът в район Панчарево прекъсва заради техническото обезопасяване на служителите на ЧЕЗ

Токът в район "Панчарево" прекъсва заради техническото обезопасяване на служителите на ЧЕЗ. Това обясни в ефира на „Плюс-Минус: Коментарът след новините” Васил Василев, директор „Експлоатация и поддържане” към ЧЕЗ. От  ноември 2017 година жителите на район "Панчарево" се оплакват от постоянни прекъсвания на електроснабдяването. Затова от Министерството на енергетиката са извършили проверка, която е завършила с предписания към електроразпределителното дружество. Иван Маринов, директор на Дирекция „Сигурност на енергоснабдяването и управление при кризисни ситуации” в министерството обясни, че в момента се извършва проверка, която ще приключи до 21 ноември. Освен дали се изпълняват предписанията на енергийното ведомство, ще бъде проверено и дали са уведомявани предварително жителите на Кокаляне, Панчарево и Горубляне за всички прекъсвания.

Електроразпределителните дружества са готови за есенно-зимния сезон

„Ние спазваме на 100% препоръките от Министерството на енергетиката. Изпълнението на предписанията е свързано със сериозни инвестиции и в тази връзка е необходимо да се обезопасява на служителите. Това е причината за прекъсванията в района. Втората причина е сериозен инвестиционен проект за дистанционно отчитане на средствата за търговско измерване на клиентите в Панчарево, което също е свързано с изключване на напрежението”, обясни Васил Василев.

Той увери, че до края на ноември ще приключи работата по съоръженията  и изключването на захранванията. „Те са краткотрайни и неизбежни за момента”, добави Василев.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.