Темата коментира президентът на КНСБ Пламен Димитров

Недоволството срещу високите цени на горивата в цялата страна продължава. Опит за провокация или автентичен гняв стои зад протестите?

"Мисля, че е ясно, че хората имат основание за това недоволство. Това трябва да е явен знак за управляващите и работодателите в нашата страна. Те трябва да разберат, че няма друга алтернатива освен увеличението на доходите", заяви в "Здравей, България" президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Нова вечер на протести в няколко града в страната (ВИДЕО+СНИМКИ)

Според него масовото недоволство е проява на недоверие на гражданите към институциите. Той заяви, че никой не обяснява как се образуват цените на горивата в България, което кара обществото да се съмнява, че те са реални. Същото се отнася и до всички застрахователни продукти, добави Димитров.

"Тази неяснота в комбинация с ниските доходи води до автентичен гняв", категоричен беше президентът на КНСБ.

Пламен Димитров заяви, че има обща координация на недоволството. По неговите думи проблемът за финансовото стабилност на страната не трябва да се подценява. Застрахователите очевидно имат проблем, но той трябва да се реши, без да се вдига "Гражданската отговорност".

Иван Нейков: На площада се появява нова генерация

"Увеличението на заплатите в частния сектор е единственото решение. Всеки, който протестира за заплати, е подкрепен от нас", добави Димитров.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си