Шествия има във Варна, Перник, София

Нова вечер на протести. Недоволство има в няколко града в страната. Шествия и блокади бяха организирани тази вечер във Варна, Перник и София.

СНИМКИ  НА ОЛЕГ ПОПОВ ОТ ПРОТЕСТА В ПЕРНИК ВИЖТЕ ТУК

На фона на това правителството излезе с екшън план за справяне със социалното напрежение - отказа се от тавана на  обезщетенията за близките на загинали при катастрофи и ще искат веригите да продават горивата с малка надценка.

А президентът Румен Радев отвори нов политически фронт, като спря с вето по-високите данъци на старите коли.

Във Варна недоволните затвориха централния бул. „Христо Ботев”, а след това тръгнаха към Общината и блокираха бул. „Мария Луиза”. Тази вечер имаше и мотошествие. Полицейското  присъствие по улиците на Морската столица беше засилено. А по информация на NOVA един човек е задържан за нарушаване на обществения ред заради хвърляне на пиратки.

Протестиращите се заканват, че ще продължат с протестите, докато не бъдат изпълнени исканията им.

Протестиращи от Перник затвориха магистрала „Люлин” и в двете посоки. Недоволните се събраха на паркинг пред една от веригите магазини в града и тръгнаха на протест. Други обаче тръгнаха пеша по черни пътища.

Полицията направи кордон, стигна се до напрежение и протестиращите изблъскаха органите на реда.

Задръстването по магистралата е голямо, голяма част от шофьорите са изнервени.

Снимка: Олег Попов, NOVA

Протести и в Хасково, Сливен, Стара Загора и Бургас.

Пред общината в Бургас се събраха десетки, с искане за по-добър живот и оставка на правителството. Недоволните се организираха в социалните мрежи. Събирането им протича без напрежение.

В София пък продължава протестът на майките на деца с увреждания. Те се събраха за 23 пореден ден под прозорците на властта. Малко след 19:00 часа блокираха за кратко кръстовището на бул. „Мария Луиза” и „Тодор Александров”.

Към майките на деца с увреждания се присъединиха и други протестиращи срещу високите цени на горивата и срещу правителството.

Репортери: Владислава Тричкова, Лора Инджова, Георги Александров

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.