Възможност за изгодни сделки или напротив – опасност от безразсъдни харчове

Броени часове остават до „Черния петък”. Възможност за изгодни сделки или напротив – опасност от безразсъдни харчове. Какво съветват специалистите?

Тази година близо половината българи ще се борят за изгодни покупки. Готови сме да извадим средно по 410 лв. от джоба си в този ден. По-скромни сме от американците, но по-щедри от германците. Търсачите на отстъпки се интересуват предимно от дрехи, обувки или електроника.

Черен петък или кредитен капан?

Прогнозите са, че не само магазините, но и интернет ще прегрее три пъти повече от миналата година. Какво съветват специалистите, за да не почерним черния си петък с неприятни изненади?

Хубаво е предварително да си направим списък с нещата, които искаме да си купим. Трябва да се стремим да се вместим в определения за това бюджет. Хубаво е да проверим преди това цените, защото някои търговци може да злоупотребят с това и да завишат цените предварително, за да обявят по-големи намаления в „Черния петък”.

Реални намаления или "Черен петък" "по български"?

Ако лудостта от намаленията не ни е заслепила и забележим съмнителни оферти, можем да ги проверим. Асоциацията на активните потребители пусна безплатно приложение, което проследява историята на цената на продукта. Ако все пак сме се излъгали, може да поправим грешката.

Често обаче прагматизмът отстъпва пред страстта от пазаруването. Според психолози страстта към пазаруването може да се превърне в мания. А маниите понякога са опасни.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.