Хаосът за едни е удоволствие за други

Треската за "Черния петък" обхвана цялата страна. Опашки се извиха от моловете до касите на театрите. През целия ден трафикът около големите търговски обекти беше засилен, а екипи на полицията се грижеха за спокойствието на пазаруващите.

"Черен петък" у нас: Започна трескавото пазаруване (ВИДЕО+СНИМКИ)

Еуфорията за някои започна минути след полунощ онлайн, а за други - с отварянето на магазините. Тази година и пазаруването от вкъщи бележи възход. Само за първата минута от кампанията в един от най-големите онлайн магазини у нас са поръчани 1118 продукта. А само за първите няколко часа поръчките са на стойност 18 948 000 лв. Те засягат основно стоки за дома и градината, играчки и детски продукти, както и козметика. До ранния следобед са похарчени малко над 24 000 000 лв. На това истинско пиршество на консуматорското общество имаше и хора, които решиха да се наредят на опашка за култура, а именно поред касите на театрите. Данните на Агенцията по приходите показват, че за миналогодишния "Черен петък" сме похарчили 250 000 000 лв.

"ЧЕРЕН ПЕТЪК": Големи намаления и примамливи оферти за потребителите

Служителите на МВР информираха, че във всеки тъговски център са разположени поне по 2 екипа, които да следят за реда. Броят на желаещите да се възползват от намаленията нарасна след края на работния ден. Полицията регулира движението около търговските обекти, а за реда на подземния паркинг отговаря управата на моловете. 

Повече по темата вижте във видеото.

Репортери: Наталия Герджикова, Владислава Тричкова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.