БСП нарече бюджетът предизборен, което значи, че е добър, коментира председателят на ПП на ГЕРБ

„За разлика от БСП, изпълняваме обещанията си, затова те са по-реални”. Това заяви в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„БСП казаха, че това е предизборен бюджет, което значи, че е добър бюджет. После преосмислиха позицията си и започнаха да казват, че не е добър и ще предложат алтернативен”, коментира Цветанов. „Кабинетът на Орешарски приключи мандата си с над 4,5% дефицит и ние плащахме и задълженията за КТБ и всичко, което не беше разплатено по техните договори”.

Бисер Петков: Осигурителната система не търпи прекалено политическо вмешателство (ВИДЕО)

Цветанов обясни, че след закона за ДОО и бюджета на НЗОК, парламентът продължава с гледането на републиканския бюджет.

Председателят на ПП на ГЕРБ коментира и президента Радев.

„Има усещане за координираност и еднаква позиция, която изразяват и БСП и президентът”, заяви Цветанов. Относно думите на лидерът на опозицията Корнелия Нинова, че ГЕРБ се страхува от служебен кабинет, съставен от президента, Цветанов заяви:

Менда Стоянова: Няма как да няма лимити при бюджета на НЗОК

„Няма страх. Когато имаше служебен кабинет на Радев, имаше много тежки решения за страната ни, които забавиха някои реформи. Давам пример – модернизацията на българската армия”, заяви Цветанов.

Според него предсрочни парламентарни избори биха били тревожни за бизнеса и за хората, което би довело до спад в икономическия растеж.

Още гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.