Tри деца са с леки наранявания

Бус с деца катастрофира в софийското село Долно Камарци. Пострада 16-годишен младеж. Той и петимата му съотбоници се връщали от футболен мач. Микробусът им бил ударен от лек автомобил. Шофьорът на колата изгубил контрол и навлязъл в насрещното. 

В опит да избегне челен сблъсък, водачът на микробуса се прибрал максимално вдясно, но не успял да предотврати удара в задната гума. 

Веднага са дошли полиция и линейка. Две от децата - на 12 и 13 години - също са били прегледани на място и са били изпратени вкъщи - с леки травми на краката. 

16-годишното момче е  в Пирогов с аркада на веждата и съмнения за контузия на реброто. За щастие, няма опасност за живота му.

"Трите деца са леко ранени. В микробуса е имало шест деца. Едното дете, момче на 16 години, е с нараняване в областта на главата, а другите две деца – на 13 и на 12 години, са с наранявания в областта на краката, но нараняванията не са тежки, за да бъдат хоспитализирани. 16-годишното момче в момента се транспортира към "Пирогов", за да бъде хоспитализирано”, съобщи за NOVA говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.

"При нас е докарано едно дете, в добро общо състояние. Има рана на главата, която е обработена, остава под наблюдение до утре. Ние очаквахме три деца, но две от тях са били прегледани намясто и са пуснати още там", каза доц. Румяна Андонова, началник на "Детска анестезиология и интензивно лечение", "Пирогов". 

Шофьорът на микробуса Никифор Никифоров обясни: " Автомобил навлезе в моето платно, в насрещното движение, удари ме и се звъртях. Това е. Проблемът беше, че шофьорът на другия автомобил беше заспал". 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.