Средствата са за командировъчни и софтуерна поддръжка на Националната визова информационна система

Министерският съвет одобри допълнителни 1 900 000 лева за Министерството на външните работи. Средствата са отпуснати за осигуряване на командировъчни средства на дългосрочно командированите служители в задграничните ни представителства и за обезпечаване на актуална софтуерна поддръжка за нуждите на Националната визова информационна система (НВИС) и на визовата дейност в консулските служби на Република България, съобщиха от пресцентъра на МС.

СНИМКИ ОТ ЗАСЕДАНИЕТО НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ВИЖТЕ ТУК

Инфраструктурата на НВИС е система с национално значение и трябва да гарантира непрекъснат, целогодишен и денонощен достъп до ресурсите и до визовата информационна система на ЕС не само на МВнР, но и на всички национални органи, имащи съответните права - Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР, дирекция „Миграция“ на МВР, звената „Миграция“ при ОДМВР и СДВР, Държавната агенция за бежанците при МС, службите за опазване на вътрешния ред и националната сигурност, службите за борба с тероризма и организираната престъпност.

Правителството отпуска допълнително над 1,3 млрд. лв. за АМ "Хемус"

Допълнителните средства ще спомогнат за развитието на ефективна дипломатическа служба и управлението на задграничните представителства в подкрепа на българските граждани в чужбина. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.