Кабинетът реши да даде още пари за ремонт на военна техника и за култура

Правителството раздаде над 1,5 млрд. лева за строителство, отбрана и култура.

Най-голямата част от средствата – 1,349 млрд. лева  отиват за дострояването на автомагистрала „Хемус”. Общата дължина на магистралата е 420 км. Едва 170 км от нея са изградени до момента. Следващият етап предвижда да се изгради отсечката между Боаза и път 1-5 между Велико Търново и Русе. 

СНИМКИ ОТ ЗАСЕДАНИЕТО НА МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ ВИЖТЕ ТУК

"За изграждане на 134 км отсечка между Боаза и път 1-5 между Русе и Велико Търново. Така ще се повиши пътната безопасност", заяви министърът на регионалното развитие Петя Аврамова.

РЕМОНТИТЕ ПО АМ "ХЕМУС": Реконструкцията продължава и догодина

"Нашият приоритет винаги е било отношението към Северна България. Преди години "Хемус" беше извадена от възможността да бъде финансирана от европейски програми от друго правителство. Парите сме ги събрали повече от битката с корупцията и контрабандата", каза премиерът Бойко Борисов.

Предвидените за отбрана пари са 248 млн. лева. Те ще се използват за ремонт на самолетите и хеликоптерите, за комуникационната система на армията, както и за ремонт на клиники на Военно-медицинска академия. По линия на  културата 7 млн. лева отиват за българските театри.  

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.