Цигарите и тютюнът са от различни марки и са без български акцизен бандерол

Над 25 млн. къса безакцизни цигари и над 1,5 тона тютюн бяха унищожени под контрола на Агенция „Митници“ при процедури организирани от три териториални митнически управления - Бургас, Пловдив и Югозападна.

Откриха нелегална работилница за обработка на тютюн в Симитли

При една от последните процедури на 29 ноември под контрола на митниците Бургас и Пловдив бяха изгорени 7 111 780  къса цигари и над 1 тон тютюн за пушене и тютюн за наргиле в пещите на циментовия завод „Холсим България" АД в с. Бели извор, Врачанско. 5 907 580 къса цигари и 1020 кг тютюн за пушене и ароматизиран тютюн  за наргиле бяха унищожени под контрола на Митница Бургас. Цигарите и тютюнът са от различни марки и са без български акцизен бандерол. Тютюневите изделия са открити на МП Капитан Андреево. Друга част от унищожените цигари са задържани с разписки от преминаващи пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос от две кутии. Под контрола на Митница Пловдив са изгорени други 1 204 200 къса цигари без български акцизен бандерол.

Контрабандни цигари за 3 милиона евро хванаха френските власти

При отделна процедура под контрола на Митница Бургас са унищожени 130 180 къса цигари, задържани на МП Лесово. При други пет процедури през годината са унищожени 18 060 000 къса цигари и близо половин тон нарязан тютюн за пушене, по различни досъдебни производства от предходни години. Нелегалните тютюневи изделия са задържани при съвместни проверки на митнически служители от Митница Югозападна и гранични полицаи на ГКПП „Илинден”.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.