„Ще съдя Мария Николова за клевета”, заяви бизнесменът Борис Бояджиев в право на отговор

Имало ли е умишлени фалити на предприятията на семейство Баневи? Бизнесменът Борис Бояджиев поиска право на отговор в „Здравей, България” във връзка с гостуването на Мария Николова - бивш адвокат и пълномощник на семейството.

Вътрешен човек за бизнеса на Баневи: Вместо да даде заплати, Банев си купи кола

В предаването миналата седмица разказа подробности за периода, в който е работила с Баневи. Намеси и името на Бояджиев в неофициална сделка между него и Николай Банев във връзка с предприятието „Елма” и намеренията им то да бъде фалирано.

Доведената дъщеря на Банев: Предадох на прокуратурата офшорната му сметка

„Тези твърдения са абсурдни. Г-жа Николова, освен че е била адвокат на Банев, е изпълнявала и други функции. Тези нейни внушения са поредни действия от една многоактова пиеса със сценарий, писан в Троян. Това са неверни твърдения, лъжи и клевети. Адвокатите ми са подготвили документи и тя ще бъде съдена за клевета”, заяви Борис Бояджиев.

МИЛИАРДЪТ НА БАНЕВИ: Могат ли да прикрият доказателства, ако не са в ареста?

Той поясни, че никога не е бил близък с Николай Банев.

„Мотивът на г-жа Николова е да прикрие действие или бездействие на други хора, в това число и на себе си. Ако Банев е нарушавал закона, не го е правил сам, а с помощта на хора, които са били около него. Един от тях е самата Николова”, каза бизнесменът.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.