Точно на Бъдни вечер бебето на Стела и Анатоли ще стане на година и половина

Коледа е време за чудеса. Мадисън, която се роди едва 250 грама, ще стане на годинка и половина точно на Бъдни вечер. Преди да се роди Мади е била мечтата на Стела и Анатоли, които през 2014 г. стават съпруг и съпруга.

„Казаха ми, ако се случи нещо с нея, трябва да се подготвям за друго дете. И аз им казах, че имам вече дете и друго не ми трябва. Не знам, имах някакво вътрешно усещане, че тя ще оцелее и ще се бори докрай”, споделя майката на Мади.

Мадисън-Анатоли, кръстена на баща си и баба си, се ражда между живота и смъртта. Появява се като най-малкото поемащо си въздух бебе в болницата в Улм. Борбата за живота на Мади продължава месеци. За Стела животът на Мадисън е дарен от лекарите в болницата в Улм.

250 ГРАМА ЖИВОТ: Историята на бебето Мадисън

„Много пъти съм виждала как тя просто спира да диша и сърцето и спира. Просто изпадах в паника. Абсолютно всички лекари, които са там, изоставят всичко и се вкупчват, за да я спасят. Ето затова няма как да не съм им благодарна”, споделя майката.

Днес Мадисън е пораснала и е пълна с енергия. Подаръците вече са под елхата и готови да бъдат разопаковани от Мади. „Тя си е здрава, просто има проблем с растежа и съм сигурен, че ще се справи с всичко”, казва още бащата.

След като родителите на Мади споделиха историята й. Десетки жени пишат на Стела за утеха и съвет. „Мади е едно малко чудо. Не всеки ден се раждат и оцеляват толкова малки деца. Затова нашата история вдъхнови толкова много хора”, смята Стела.

Повече за историята на малкото чудо Мади гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.