Трябва да вземем възможно най-доброто, заяви вицепремиерът

„Трябва да купуваме възможно най-доброто. Купуваме самолет за 40 години напред”. Това заяви в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов.

ЗАРАДИ ИЗТРЕБИТЕЛИТЕ: Президентът с остри критики към правителството

„Искаме мандат от правителството за започване на преговори, за да договорим цените. Още не сме водили преговори. Учудвам се, че президентът казва, че ще струва много по-скъпо”, коментира още вицепремиерът.

Той потвърди, че има предложени цени от всичките компании. Офертите на две от страните обаче надхвърляли сумата от 1,5 милиарда с ДДС.

Държавата тръгва към сделка за купуване на американски боен самолет

„Италианският и шведският самолет не е предложен с целия комплект оборудване. Част от оборудването и въоръжението трябва да го закупиш от трета страна. Единствено САЩ предлагат цялото оборудване – самолет с въоръжение и оборудване от-до”, обясни Каракачанов.

Вицепремиерът обаче поясни, че цените трябва да бъдат коригирани.

„Караме по едни цени и оценки, направени 2015 г. за процедура, която започна 2016 г. Сега докладваме на парламента, че в тази цена е трудно да се включим. Дори да проведем преговори, парламентът може да не одобри. Може и нищо да не купим”, обясни военният министър.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.