Около 200 000 румънци работят във видео-чат бизнеса

Нашият регион е лидер в секс чат индустрията. Най-голям пазарен дял се пада на Румъния. През последните години там са отворени 5000 такива студия. Последните данни показват, че около 200 000 румънци работят във видео-чат бизнеса.

Скот и Ариеле чакат клиенти. От своето чат-студиото в Румъния те се опитват да примамят платежоспособни потребители. Една минута в чата с тях струва до 7 евро.

„Трябва да накараш клиента да забрави какво всъщност е искал, за да остане по-дълго в чата. Тоест, ако клиентът иска да ти види дупето, ти ще му го покажеш, но в същото време трябва да го оплетеш в някакъв разговор”, коментира уеб-моделът Скот.

Американец изби семейството си заради пари

„Аз се закачам с мъжете, танцувам, смея се, флиртувам, защото това носи най-много пари. Говоря страшно много”, казва уеб моделът Ариеле.

През последните години бизнесът със секс чатове в Румъния бележи истински бум.

„Пазарът се разраства с по 10-15% нови клиенти годишно. Румънската тайна се състои в това, че имаме много бърз интернет, умни момичета, които говорят добре английски и, естествено, са много красиви”, заявява Мария Некула, управителка на видео-чет студио .

Ариеле започва смяната си в салона за красота, който е част от студиото. Зарязала е следването по медицина. Една млада лекарка печели в Румъния 500 евро. А като видео-чат-модел, в добрите месеци Ариеле заработва над 25 000 евро.

Работата обаче си има и негативни страни. Едно момиче, бивш видео-чат модел се срамува от миналото си.

„Унизително е! ОК, изкарваш първите 1000 евро. Това са много пари в Румъния. Обаче какви други възможности имаш! Да блъскаш в супермаркета за 200 евро?”, казва Лаура, бивш видео-чат модел.

Засега правителството сякаш не забелязва секс-индустрията в чата. Но пък проституцията в Румъния е забранена. Секс-чат моделите работят в един доста сив сектор.

Много студия се представят за кол-центрове. И конкуренцията става все по-жестока. Начинаещи като Скот бързо трябва да си оправят английския и да се научат как се борави с камерата.

Над една трета от печалбата на уеб модела, Скот дава на студиото. Въпреки това бившият фитнес-инструктор печели почти десет пъти повече отпреди. Но пред семейството си не казва как си изкарва парите.

„В началото ми беше трудно да се събличам, защото не знаех как след това да задържа клиента. Но сега потръгна..”, казва той.

Стотици хиляди млади румънци искат да се измъкнат от бедността. А секс-чатовете предлагат добра възможност да направиш бързи пари.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.