Целите започнаха да стават все по-високи, заяви скиорът

„Целият екип вложи много, за да постигнем този успех. Постоянството и труда, които вложихме, ни се отблагодариха. Време е за още по-големи успехи”. Това заяви в ефира на „Плюс-минус. Коментарът след новините” скиорът Алберт Попов.

Последната седмица той  успя да върне България в топ 6 на световния ски спорт. Попов завърши на 6-о място в слалома за Световната купа в Шладминг и накара цяла България да се гордее с постижението му.

РЕКОРДНО КЛАСИРАНЕ: Алберт Попов завърши на 6-о място в слалома за Световната купа (ВИДЕО)

„С всяка година ставах все по-бърз, а целите започнаха да стават все по-големи. В един момент с треньора ми, Ивайло Борисов, осъзнахме, че сме на крачка от световния елит, но трябва да тренираме правилно”, каза още Алберт Попов.

Историческо класиране за Алберт Попов в Кицбюел (ВИДЕО+СНИМКИ)

По думите му, за да си конкурентно способен трябва да тренираш целогодишно. Според него спортът може да му е отнел някои неща, но му е дал страшно много. „Иска ми се да можех да съм по-близо до семейството и приятелите ми. Прекарвам доста голяма част от времето си в тренировки в чужбина, тъй като тук няма целогодишно сняг. Тренираме около 200 дни годишно”, заяви още състезателят Попов.

Цялото интервю с Алберт Попов гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.