ГЕРБ и БСП излязоха с декларации по темата

Реакциите по скандала с изнесените от БСП записи продължиха и днес в парламента. Според левицата ГЕРБ реагира панически. Управляващите, на свой ред, обвиниха БСП, че влизат в компроматна война.

Банов: Изнудват ме схемаджии от малка организирана престъпна група 

Днешните политически реакции не хвърлиха повече светлина върху аферата „Ало, Банов съм”. Депутатите днес по-скоро правиха декларации, отколкото да коментират  конкретния казус с парите за Ларгото.

Лъжа, компроматна война и корупция – това бяха думите, които белязаха спора в залата, който се водеше с емоционален предизборен тон.

„Бих искала да кажа, че сме готови да внесем сигнал в прокуратурата по аферата „Ало, Банов съм”. Чакам от прокуратурата да се свържат с мен и аз ще предоставя цялата информация, с която разполагам, на прокуратурата”, заяви Елена Йончева.

Йончева обвини Банов в корупция, той отхвърли обвиненията (ОБЗОР)

Запитани дали са проверили сигналите, Йончева не отговори, нито друг депутат от левицата. Според лидера на социалистите обаче, управляващите реагирали „панически”.

„На фона на всичко това е впечатляващо оглушителното мълчание на премиера Борисов. Няма сини и червени лампи. Изведнъж светлините в Министерски съвет изгаснаха“, коментира още лидерът на БСП.

Отговорът на ГЕРБ - социалистите  хвърлят кал, без да проверяват факти и източници.

„Преди три дни сте получили този компромат и след три дни сте го плеснали на пресконференция, без да проверите, че има заведено дело в Министерство на културата по този казус.Ролята на морален стожер е много тежка роля, тя не е за хора, които на първата крачка можеш да им извадиш офшорните сметки и да им покажеш, къде са били”, заяви Тома Биков от ГЕРБ.

Политическите реакции след разкритията на Елена Йончева (ОБЗОР)

„Вие сте хванали един човек, който не е особено добре разбира какво прави, не злоупотребявайте с нея, накрая ще я пратите в затвора”, заяви Валери Симеонов.

За забавянето на ремонта на Ларгото има причина и според Вежди Рашидов тя не е в Боил Банов.

„Вие помните ли по времето на Орешарски с какво беше една година покрито Ларгото? Аз помня- с найлони беше покрито, една година забавяне се отрази на крайното завършване”, заяви Вежди Рашидов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.