Не пропускайте историята в предаването тази събота от 18.00 ч. по NOVA

Тази събота, 2 февруари, в "Ничия земя" Даниела Тренчева ни показва продължението на историята на Вяра и Диляна – провокативни, женствени, влюбени и с мечтата за еднополов брак и дете. Категоричните им намерения, които скандализираха огромна част от българското население, вече са факт. Те организираха сватбата и вече чакат дете. Вреклите се във вечна вярност и любов продължават да преследват подреждането на планетите, щастието в дома, това на сина си и узаконяването на браковете. Идеята за семейство с две майки през техния поглед звучи нормално. Различните им разбирания вече „живеят” по този начин при няколко семейства в България и много такива зад граница.

"Двете майки не летят в облаците. Не само защото не се заявяват като свръхамбициозни родители, но и защото си дават сметка, че синът им също ще се сблъска с предизвикателствата на времето, в което живее и на обществото, в което живее. А какво по-голямо предизвикателство от това да те приемат различно хора, които имат различни представи за правилно и неправилно, за семейство, за възпитание и за това в какво се състои правото на избор?

Хомосексуализмът не е заразен, но омразата към различните е. България може да не е готова да приема всичко, но трябва да приеме, че не може да отнема всичко. Тогава тази история ще бъде просто другата гледна точка - гледна точка, на която Вяра и Диляна не просто имат право, а която си заслужава да видите. Не да приемете, а да видите!", коментират от предаването.