От „Пътища и мостове” обясняват, че работата по проекта е започнала късно по вина на възложителя

Никой не е искал от Боил Банов съдействие за неплащане на неустойка по проекта за Ларгото в София. Това заявиха за NOVA от сдружението-изпълнител на проекта.

От фирма „Пътища и мостове”, която е начело на сдружението, обясняват, че работата по проекта е започнала късно по вина на възложителя - Министерството на културата.

Банов: Изнудват ме схемаджии от малка организирана престъпна група

Заради забавянето дружеството поискало прекратяване на договора. От министерството обаче настояли работата да продължи, за да не се изгуби европейското финансиране. Така през април 2016 г., обектът бил приет без забележки. От фирмата нямат обяснение, защо през декември културното министерство им поискало неустойка. Искането е обявено за неоснователно на първа съдебна инстанция. Предстои произнасяне на апелативен съд.

Йончева обвини Банов в корупция, той отхвърли обвиненията (ОБЗОР)

„С господин Банов и с другите отговорни лица от министерството, аз съм провеждал много разговори, но такъв разговор аз нямам спомен да съм провеждал. Ние имаме пет периода, през които сме спирали строителството, а имахме и много други възможности да го правим, ако искахме това”, заяви инж. Драгомир Драганов, директор ППОС, „Пътища и мостове” ЕООД.

„Документите показват, че ние нямаме нужда от ходатайстване. Нещо повече ще ви кажа - ние имаме над 430 00 лева спрени за работа, която имахме обещание, че ще бъде платена, но не е платена. Вместо да очакваме плащане, ние получихме покана за плащане на неустойка”, заяви инж. Росен Колелиев, управител на „Пътища и мостове” ЕООД.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.