Ефектът ще се почувства след години, заяви Милен Михов от ВМРО

„Правителството на ОП и ГЕРБ започна отдавна една мащабна програма за интеграция на децата и връщането им в училище. Много сериозно се прави една образователна реформа чрез промяна на финансирането на училищата и насочване на финансов ресурс именно към тези по-малки училища в по-малките населени места и такива”. Това заяви депутатът от ВМРО Милен Михов в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините”.

„Ефектът ще се почувства след години, но е факт, че още тази година близо 20 000 деца бяха върнати в училище”, каза още той.

Това, което според него е основна пречка за реализацията на реалната интеграция е инерцията. „Пречи инерцията на администрацията, както и нежеланието за решаване на проблемите и отбягването им”, коментира още Михов.

Банов: Ангел Ангелов не ме е изнудвал лице в лице

Според него задействането на администрацията може да стане само чрез прилагането на закона.

„Вчера имахме много важен разговор относно интеграцията на децата в училищата и регистрирахме един много важен факт. В системата на МОН се отчита, че много деца не посещават училище и за това са сезирани местните власти. Те са длъжни да наложат глоби. Резултатът от тази местна власт обаче е нула”, каза Михов.

По думите му те не изпълняват своите задължения да налагат глоби.

Относно трусовете в коалицията на Обединените патриоти Михов заяви, че ВМРО повтаря от години, че единството е ценност, от която няма да отстъпят.  

Обвинения в заплахи и изнудване в Министерството на образованието (ОБЗОР)

За случая "Йончева-Банов", Михов коментира, че тези записи от „едни флашки, от едно минало време” звучат някак странно и това поражда съмнение, че тази информация е стара, пазена е от някого и сега е предоставена на БСП.

„Вярвам, че прокуратурата и специализираните органи ще си свършат работата и истината ще излезе на преден план”, каза още той.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.