Инициативата е под наслов „Да съберем 200 книжки за 3 март”

Българки, които живеят в Лондон, започнаха кампания за дарение на български детски книги.  Инициативата е под наслов „Да съберем 200 книжки за 3 март”.

Целта е малките българчета, които растат и учат в английската столица, да не забравят родния език и да има книги, с които да се учат да четат на български.

Майките на деца на различна възраст обединиха усилията си, за да могат малчуганите да четат български книги и да не забравят родния език. Вече имат уговорка с библиотека в Източен Лондон, където да съберат книжките. Това е най-гъсто населената с българи част на британската столица.

Търсят се детски книжки на български, енциклопедии, помагала за четене, книжки с приказки, комикси и стихосбирки.

В кампанията вече се включи читалнята в София срещу Народния театър. Там е един от пунктовете, където могат да се носят запазени детски книги. Книги се събират в Русе, Търново, Силистра, Бургас, Шумен и други градове.

Пълният списък на местата, където можете да дарите детски книги за българчетата в Лондон ще откриете във Facebook групата. Майките се надяват да научат децата си да четат на български, въпреки че растат зад граница.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.