Историята на едно младо момиче, което избира да помага на другите

Момиче от Самоков изработва перуки за болни и им помага в най-трудния им момент.

Цвети е със сърдечна недостатъчност - сърцето и ту се забавя, ту се усилва. Никога не бие както трябва, защото не е като другите сърца.

„Разболях се от сърдечна недостатъчност. В България няма сърца за всички и много се чака, наистина много се чака”, казва Цвети.   

Но тя посмява да не бъде като другите. „Ако можех да превърна болестите в здраве,щях да го направя”, казва момичето.

„Започнах да се изморявам, никога не съм и помисляла, аз съм на 19 и да съм болна от нещо. Един млад човек никога не мисли най-лошото. Мислех си, че имам алергия”, казва младото момиче.

Шампиони в инвалидни колички: Историята на двама баскетболисти с увреждания (ВИДЕО)

Но лошото се настанява вътре в Цвети. „Не можех да ходя дори 50 метра, сърцето ми не работело като нормалното сърце. Тогава сърцето ми е работели на 10-15%. Когато сърцето не работи, всички органи отказват”, казва още  Цвети.

Тя прекарва три дълги месеца в болничната стая, чакайки  добри новини за сърцето си. Докато чака за операция или трансплантация – семейството й е неотлъчно до сърцето й.

Слагат и пейсмейкър и в гърдите й сърцето започва да бие все по-равномерно. Когато излиза от болницата обаче косата на Цвети започва да пада.

„Никога не съм си мислела, че ще ми опада косата и ще стигна дотам да се замисля какво е да носиш перука”, казва момичето. 

Цвети е фризьор, а само на 19 се сблъсква с един от най-страшните житейски кошмари. Но слага перука и започва да се чувства много по-добре. Тогава самата тя решава да започне да прави перуки за други болни жени, момичета и деца.

Целият разговор гледайте във видеото!

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.