Той е 16-ят най-добър тенисист в света

Даниил Медведев е 16-ят най-добър тенисист в света. Преди 5 години преминава в лагера на професионалистите и оттогава катери стълбата към върха. Напълно заслужено Медведев спечели Sofia Open 2019. Руснакът загуби само един сет по пътя към трофея.

Знае, че е добър. Замахне ли с ракетата си, генерира изключителна сила. Играе с финес и винаги за победа. Непредсказуем е за опонентите си. Неслучайно Даниил Медведев триумфира на Sofia Open 2019. Без проблеми руснакът победи унгареца Мартон Фучович в два сета.

Започва да играе тенис на 6 години. Идолът му на корта е Марат Сафин. Заради фамилията приятелите го наричат Мечката.

Ден преди рождения си ден си подари безценен подарък. Първа титла за сезона. Именно в София.

Адриан Андреев започна с впечатляваща победа в Анталия

„Трябва да призная, че бях под напрежение и дори притеснен. Но в един момент усетих, че съм по-силен и го притискам. Улових момента и преминах в офанзива, което ми помогна да спечеля. Много съм щастлив”, сподели Даниил Медведев.

Това е четвърта титла в неговата кариера и първа за сезона.

Пред погледите на хиляди зрители в „Арена Армеец” поставеният под номер 16 в световния тенис вдигна шампионската купа. Той получи и 250 точки за АТР ранглистата, както и около 90000 евро от Наградения фонд.

Медведев триумфира на Sofia Open (ВИДЕО+СНИМКИ)

А в страни от прожекторите остана една куриозна случка, която беляза играта.

„Всъщност алармата ми се включи. Това е алармата ми в неделя. Лично е. Разбира се, забравих да я изключа, защото е настроена за всяка неделя, а не за всеки ден. Забравих за нея. По време на играта чух, че нещо в нещата ми звъни и си казах: “Хора, сега пък какво е това? Хайде изключете телефоните си, защо звъни от 20 секунди и не спира. Това ме разконцентрира. Тогава съдията ми каза: „Даниил, мисля, че твоят телефон звъни”. Изтичах и го изключих”, допълни тенисистът.

Тенис звездата пази ревностно личния си живот. Почитателите му от цял свят разбраха последни, че само на 22 е сключил брак. За щастливото събитие Медведев сподели в социалните мрежи.

Любопитен факт в биографията на Даниил Медведев е, че учи в Лицея за физика и математика в Москва. Ако не беше избрал тениса, сигурно щеше да стане математик. А тенисът щеше да изгуби много. Добре, че Даниил предпочита корта пред аритметиката.

„Иска ми се да кажа, че дори и един ден да се изчака до първото място, няма да спра да играя тенис. Ставаш номер 1 в света, но продължаваш, като Роджър Федерер. Той е спечелил всичко, което може да бъде спечелено. И продължава да играе тенис. И аз се стремя да бъда като него”, каза още Медведев.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.