Грози ги от 3 до 10 години затвор

Специализираният наказателен съд в София решава дали да остави в ареста шестимата души, обвинени, че са участвали с схема за фалшиви ТЕЛК решения. Според прокуратурата, те са взимали между 1500 и 2500 лв - понякога накуп, а понякога на 2 транша - преди и след излизането на ТЕЛК решението.

В групата участват 2 жени и четирима мъже. Двама от тях са родени в Сирия, но са с българско гражданство. Обвиняемите са Петко Ников, Юлиян Крумов, Райян Шахуд, Ваня Петкова, Мима Великова и Уафик Шахуд. Според прокуратурата те са в основата на схемата. Иначе при акцията във Варна, по време на която бяха задържани общо 45 души, разследващите откриха 1.7 млн лева в касети.

Откриха 1,7 млн. лв. в касети на участници в схема за издаване на фалшиви ТЕЛК решения

Държавното обвинение иска задържане под стража за всички заради съмнения, че ако са на свобода, могат пак да извършат такива престъпления. Оттам са категорични, че групата е създадена с користна цел - печелене на доходи от престъпления. Става дума за тежки умишлени престъпления. За деянията им обвинените са застрашени с от 3 до 10 години години затвор.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.