Седем млади българи от Видин решават да станат платени рейнджери, за да се спасят от беднотията в малкия град

„Можеш ли да убиваш” е новият филм на режисьора Иван Ничев. Седем млади българи от Видин решават да станат платени рейнджери, за да се спасят от беднотията в малкия град. Подготовката им с тренировки, учения и военни „маневри“ събужда много смях, но и размисъл за съдбата на Европа и света.

"Героите преживяват някакви ужасни за тях тренировки под лидерството на един от групата, който ги бута към това решение", каза актьорът Атанас Найденов пред камерата на "Плюс-Минус. Коментарът след новините".

"Те очакват да получават пари срещу тази военна подготовка. Това им е един последен шанс", заяви актьорът Ясен Попов.

Найденов обясни, че персонажите във филма са много различни хора, които въпреки че се отказват, по някакъв начин намират себе си.

Действието се развива в завода за гуми "Баба Вида" във Видин, който е беден и изостанал район.

"Моят герой работи в завод, който фалира. Много хора са измамени от шефа на този завод и той остава на улицата", заяви Попов.

"Ние бяхме по цял ден в този завод. Беше интересно и страшно, защото това са остатъците от нашата икономика, от тази, която сме имали, изградена като икономика и промишленост. Сега нямаме", каза Атанас Найденов.

Повече сериозното ли или повече комичното преобладава? Или те по някакъв начин се преплитат във филма? Можете да разберете в прикаченото видео.

На 13 февруари се състоя премиерата на "Можеш ли да убиваш” в полската столица Варшава. Филмът беше възторжено приет от публиката и от професионалистите в бранша, включително от светила в областта на киното като режисьорите Кшищоф Зануси,Феликс Фалк, Януш Заорски, известната кинокритичка Ана Ментрак, както и от операторите Богдан Дживорски и Яцек Миерославски.

В продукцията участват седем млади многообещаващи актьори: Ясен Попов, Ивайло Драгиев, Атанас Найденов, Александър Кънев, Николай Върбанов, Живко Джуранов, Иво Йончев,. А също така: София Маринкова, Емилия Радева, Добри Манев, Елена Иванова, Кети Райкова и др. Както във всички филми на Иван Ничев, актьорският състав е изключително пъстър. Сред изпълнителите с убедителна роля се изявява и българският шампион по бокс - Свилен Русинов.

"Можеш ли да убиваш" излиза в кината от 1-ви март. 

NOVA е медиен партньор на лентата.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.