Мачът ще се играе в неделя от 13 часа на Националния стадион "Васил Левски"

Столичната дирекция на вътрешните работи със засилени мерки за сигурност заради дербито между "Левски" и ЦСКА. Мачът ще се играе в неделя от 13 часа на Националния стадион "Васил Левски". Пред стадиона ще има пропускатели пунктове и ще се проверява за пиротехника и оръжие. Няма да се допускат пияни и дрогирани фенове.

По традиция ще бъдат затворени и част от централните улици в София в района на стадиона.  До 20 часа вечерта са забранени престоят и паркирането при сектор „Г“, а до 15 часа – на моста пред стадиона, на ул. „Ген. Гурко“ между булевардите „Евлоги и Христо Георгиеви” и „Васил Левски“.

Движението е затворено около Националния стадион и няма да има организирани шествия из централните улици на София на нито един от двата отбора. Билети не се продават в деня на мача. Ако сте решили да идвате на дербито и нямате билет, по-добре да не тръгвате. Мерките за сигурност са сериозни, особено след като миналия април полицайка беше улучена от бомбичка на мач между "Левски" и ЦСКА.

"В деня на футболната среща няма да се продават билети във връзка с безопастността около спортното съоръжение. Започнахме извършването на проверките хореографиите на двата отбора. Движението ще бъде спирано по наше усмотрение, особено в пиковите часове, когато идват по различни направления феновете, за което ще има изградени пунктове", каза комисар Борислав Муеров - директор на охранителна полиция към СДВР пред камерата на "Събуди се".

Той обясни, че феновете са много изобретателни от към пиротехники, но според него полицията е много добре подготвена за вечното дерби между "сини" и "червени".

"От срещата с ръководството на двата отбора стана ясно, че очакваме около 15-20 000 души на стадион "Васил Левски", добави  Муеров.

Повече по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.